Loc de munca si pasiune

Prezi (www.prezi.com) este o inovatie aparuta in 2009 ca un startup revolutionar ar unor tineri din Ungaria. Este o aplicatie cu care se realizeaza prezentari asemanatoare PowerPoint-lui dar cu un motor revolutionar, pe mai multe planuri, nonliniara, pe o plansa infinita 3D in care ideile apar si pot fi introduse in forme diferite, scrise, audio, imagini, video etc.
Nu doresc sa discut produsul ci mai mult partea umana din spatele acestuia. Recent am vazut cateva documentare pe youtube legat de oamenii care stau in spatele acestei inovatii. Echipe de tineri din toate colturile globului in birourile de creatie din Budapesta/San Francisco.
Intersant este locul de munca anturajul si viziunea oamenilor. Imi aminteste de cei de la Google dar probabil trebuie sa vorbim si de alte nuante. Pecand la Google atmosfera era mai futuristica, axata cumva pe partea ambientala a locatiilor, creatie artistic, cu scopul de a impresiona, a diferentia. La Prezi se imbina acestea cu scopul si misiunea. Locul de munca este si locul in care trebuie gasite solutii pentru problem, totul nu este doar distractie este si responsabilitate versus libertate. Locul inspira naturalete, cotidian si excelenta deoparte.
O alta ideie interesanta este faptul ca promoveaza valorile reale individuale, nu sloganurile cu care suntem obisnuiti, ” Credem in valoarea umane ! La noi omul este pe primul loc !” etc…
Multiculturalitatea pare sa fie o extravaloare intr-un business care promoveaza faptul ca ideile conteaz (Ideas Matter), inovatia este primordiala !

Va invit sa urmariti o scurta prezentre al celor de la Prezi, gasiti alte informatii, video pe youtube si pe site-ul acestora. Si poate de ce nu va va inspira sa creati un prezi..